IEMT: Integral Eye Movement Therapy

‘Creating change in the blink of an eye’

IEMT werkt doelgericht zonder vele omwegen en lange gesprekken.

Het kan worden gebruikt bij het verminderen van stress, neutraliseren van steeds terugkerende ongewenste gevoelens en emoties, verwerken van ingrijpende levenservaringen, denk aan verlies en trauma. Angst, depressie en PTSS. Ook wordt IEMT ingezet voor persoonlijke groei. Veel mensen ervaren het als prettig dat ze niet het hele verhaal hoeven te vertellen en niet terug hoeven te gaan naar de voor hem of haar pijnlijke gebeurtenis. Het moment waarop we geleerd hebben om ons zo te voelen.

Door de oogbewegingen vragen we het brein om breder te kijken en de emotie wordt losgekoppeld van de gebeurtenis. Hierdoor ontstaat er een gezonde grens tussen verleden en heden. Verder werkt IEMT ook bij het vormen van een positief zelfbeeld. Gevoelens als: Ik ben niet goed genoeg, ik ben zwak, ik ben dom of ik kan het niet, zijn vaak ontstaan in de eerste jaren van onze jeugd. We zijn daar als het ware een beetje ‘blijven hangen’.

Het verschil tussen IEMT en EMDR

EMDR heeft al bewezen dat het werken met oogbewegingen effectief is. IEMT werkt ook met oogbewegingen. Het verschil is dat IEMT rechtstreeks met het gevoelssysteem werkt en naar de eerste keer teruggaat, naar het moment dat dit gevoel ontstaan is. Verder werkt IEMT met patronen van chroniciteit. Deze patronen zorgen ervoor dat een gevoelsmatig probleem blijft voortduren. Door IEMT word je je bewust van de invloed die je houding heeft op je gemoedstoestand. Je leert hoe je dit kunt herkennen en voorkomen.

IEMT mag NIET worden toegepast bij: oogziektes, neurologische problemen, psychotisch ziekteverleden of heden en als je nog moet getuigen in een wettelijk of strafrechtelijk proces. Voorafgaand aan de sessie word je gevraagd een formulier te ondertekenen waarin staat dat bovenstaande niet op jou van toepassing is.

Klik hier om mijn pagina te bezoeken op de website van integraleyemovementtherapy.com